diumenge, 21 de desembre del 2008

Veredicte II Concurs Social de Fotografia

Promoure un concurs de fotografia dins d’una associació dedicada a la difusió de la navegació i al patrimoni marítim no deixa de ser una via per canalitzar els centenars d’instantànies que en aquesta era digital s’enregistren cada cop que es mou una barca, el mar amenaça els espigons, o s’hissa una vela.
Pels participants és habitualment difícil de triar una col·lecció d’imatges donat que conjuntament amb el moment del temps que hem aconseguit retenir s’hi suma una experiència, una emoció. És per aquest motiu que el valor d’aquestes fotografies no és tant la seva qualitat artística o la seva tècnica fotogràfica com la passió, sentiment o història que és capaç de transmetre’ns. Totes tenen com a tema de referència la navegació i el mar. L’àmbit on gaudeixen del seu oci tot un seguit de persones capaces de destinar part del seu temps lliure a restaurar una barca, escoltar i participar en una tertúlia o visitar un museu proper.
El Jurat del II Concurs Social ha estat format per persones amants i professionals de la fotografia de l’Associació Cine Club Bahía de Palamós, amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica de Sant Feliu de Guíxols. El seu veredicte sobre les 10 imatges finalistes, triades per votació social, ha tingut una sorpresa en el moment de la seva lectura. La M. Pilar Martínez ha estat capaç d’endur-se el primer i el segon premi d’aquesta edició amb fotografies efectuades durant la seva participació en la Tall Ship Races de 2008 pel Mar del Nord. Imatges magnífiques, picades d’ullet excel·lents. El Jurat valorà molt positivament la composició d’ambdues. El tercer classificat fou en Jordi Salvador amb una curiosa imatge d’ombra projectada sobre un canal marítim a la vila de La Rochelle (França). Cal, però, valorar totes i cadascuna de les imatges que han participat en aquesta segona edició.
Ara només cal esperar la següent edició per a participar-hi enviant-hi imatges. Això sí, cal ser soci o sòcia de La Mar d’Amics. JSG
Les fotografies que acompanyen el text corresponen de dalt a baix al 1r, 2n i 3r premi. Poseu veure totes les fotografies participants a www.lamardamics.org a la pestanya II Concurs Social de Fotografia 2008