divendres, 17 de juliol del 2009

Barques + art contemporani




Durant la tarda del dia de la patrona dels mariners, la Verge del Carme, un parell d’embarcacions de la nostra entitat participaren en el que es pot anomenar: una acció artística.

Tot comença per una trucada telefònica on una artista catalana, la Tere Recarens, proposa la instal•lació i muntatge d’unes veles realitzades en teixits estampats portats de la República de Mali. Tot i la idea original d’utilitzar un aparell llatí, el descobriment del nou aparell de la barca “Pepeta” (quetx àuric) li obre un ventall de possibilitats superior. L’idea és confeccionar veles amb robes impreses - amb anuncis, propaganda electoral, contra la sida,… - que són utilitzades en lloc del paper en aquell país. La construcció de tres veles permet una major diversitat de temes i un cert agrupament en cadascuna d’elles.

Aparellada amb l’estrany velam la Pepeta navegà unes hores per la badia de Palamós, mentre a bord del creuer Tronera l’artista i un fotògraf prenien tot tipus d’imatges.

El resultat de tot plegat es podrà veure aviat a l’exposició que sobre la Costa Brava es presentarà a la Fontana d’Or de Girona a partir del dia 24 de juliol de 2009, sota el títol de “Faire l’aventure” (fer l’aventura) -expressió emprada pels nadius que volen fer el salt cap a la vella Europa amb els perills i riscos que comporta, dels que tristament en tenim noves a través dels mitjans d’informació. JSG