dimarts, 3 de març del 2009

Trimant eixàrcies per Setmana Santa: "100 anys navegant per la Costa Brava"


La Ruta Marítima "100 anys navegant per la Costa Brava" inicia el període de preinscripcions. A la pantalla d'inici de http://www.lamardamics.org/ hom pot descarregar-se l'arxiu de la Documentació.

Del 9 a l 12 d'abril de 2009 la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial i La Mar d'Amics han organitzat amb motiu del Centenari de la Costa Brava una navegació en tres etapes. Ara, doncs, tenim excusa per fer aquelles tasques hivernals de manteniment de les nostres estimades barques per tenir-les ben "guapes" i a punt per d'aquí a poc menys d'un mes.

En aquesta ocasió, a diferència de les Trobades estivals tindrem ocasió de conviure plegats i disposarem d'aquell temps tant important per la conversa, l'aprenentatge i la festa. Ens acompanyaran els vaixells més grans de la flota tradicional com és el cas del pailebot Santa Eulàlia, el jackt Far de Barcelona, el bergantí goleta Sea-Star, la goleta Pepa Bandera i les barques de mitjana Rafael, Sant Ramon i Sant Isidre. Tembé esperem la confirmació dels sardinals Santa Espina, Sant Pau i Sant Elm. Però no volem oblidar tota la flota de barques de vela llatina o d'altres aparells tradicionals.

Aquesta és una bona ocasió per cohesionar un flota, per demostrar al món que la navegació tradicional segueix viva. I ho fa gràcies a un grapat de persones i entitats que hi esmercen els seus diners i el seu treball. L'objectiu d'aquesta navegada no és altra que la difusió d'una forma de navegar que precedeix a l'actual, d'una forma de navegar equilibrada i sostenible. Per aquest motiu l'organització s'adhereix al Manifest del Slow Sailing (navegació tranquila).

No falteu!