dissabte, 23 de gener del 2010

L’ Elvira a Sant Feliu de G.


Des de setembre de 2007 que la barca de teranyina “Elvira”, en la qual un bon nombre de socis i sòcies de La Mar d’Amics hi dedicaren cents d’hores de treball, és propietat de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Ha hagut de passar més d’un any perquè l’”Elvira” fes la curta singladura que separen els ports de Palamós i Sant Feliu de Guíxols. I ho ha fet a les palpentes, silenciosament, gairebé clandestinament. Un dia hi era i al dia següent més d’un es preguntava on era.

Ara reposa plàcidament sota el Museu de la Caseta de Salvament, prop de la grua i amarrada a l’entrada del varador de Can Carré. Tant de bo que aviat s’hi pugui veure una continuïtat a aquell projecte iniciat amb l’empenta i el rigor que permeté salvar-la del desballestament. Els amics i amigues de La Mar d’Amics esperem amb il•lusió poder gaudir d’un d’aquells dies de cessió d’ús que signarem en el conveni de canvi de propietat. Sabem que no són els millors moments, econòmicament parlant, per emprendre projectes agosarats, però també sabem que si es vol i es saben cercar les complicitats necessàries amb la societat civil els diners passen a un segon terme. Aquesta capacitat de lideratge és la que demanem als nostres polítics - és aquesta la seva feina, oi? - , nosaltres ja hi posàrem el nostre granet (o un sac!) de sorra en el moment adequat.

L’”Elvira” va ser salvada d’una mort segura, fou guarida però entrà en un coma llarg. Ara s’ha despertat, caldrà veure el seu procés de recuperació. Salut!

1 comentari:

Construyendo la cultura marítima y portuaria ha dit...

Estimados todos, Mi nombre es Carlos Castillo les escribo desde la República Oriental del Uruguay, supe de vuestra existencia a través del blog Naucher con el que ya establecimos contacto, la idea precisamente es esa establecer contacto con ustedes.Nosotrso tenemos un blog www.construyendoelmuseoportuario.blogspot.com el que invito a ustedes a que lo conozcan.Creo que tenemos muy similares objetivos y estamos a vuestras órdenes y sería un gusto poder comenzar a transitar el camino de la comunicación.
Nuestro correo es museoportuario@gamail.com.
Me tomé el atrevimiento de poner en nuestro blog vuestro sitio para poder ser visitado.Os felicito.
Un abrazo
Carlos