dijous, 30 de desembre del 2010

Embarcacions de la Costa Catalana i de les Illes Balears (segles XIX-XX)

Cliqueu sobre la imatge
per veure el catàleg en pdf
Desprès de molt de temps de sequera editorial, sembla que siguem més a prop de Sant Jordi que dins les festes nadalenques. En molt poques jornades hem quedat ruixats per una onada de nous textos mariners.

El catàleg de la mostra permanent del Consorci el Far, Embarcacions de la Costa Catalana i de les Illes Balears (segles XIX-XX),  és un molt bon document de difusió d'allò que significa la navegació tradicional a Catalunya i les Illes Balears. Els textos d’en Vicente Garcia Delgado són clars i el seu format de catàleg fa que siguin concisos. Una eina important per conèixer diferents tipus de vaixells, aparells eixàrcies de la nostra Mediterrània.

A la web del Consorci el Far es poden baixar les fitxes dels diferents models que formen la seva col·lecció permanent en format pdf. Una bona manera d’aprofondir en el nostre patrimoni marítim.

dimarts, 28 de desembre del 2010

Barcelona i la vela tradicional

La vela tradicional puja a escena.

La ciutat de Barcelona i el Consorci el Far han mantingut sempre una tradició marinera molt forta, tant en l’àmbit esportiu com en el comercial. El llibre que s’ha presentat aquesta tarda a l’Expo de la Barcelona World Race vol, precisament, fer un homenatge a aquest caràcter mariner que des de sempre ha marcat la capital catalana.

Barcelona i la vela tradicional és el títol d’aquest àlbum essencialment visual, amb moltes fotografies que mostren des de dins els vaixells del Consorci i els seus viatges. És un llibre adreçat a tots els amants del mar però també de l’història, ja que mostra l’entorn que des de sempre ha acompanyat la vela. Joan Domènech, Mario Zucchitelo i Agustí Blanc són els autors del llibre, il·lustrat amb les fotografies de Pere de Prada. Aquesta tarda, a l’escenari de l’Expo l’han presentat juntament amb Ramón Nicolau, president del Consorci El Far i també impulsor de la publicació, i Marta Pole de l’editorial Triangle Postals.

La intenció col·lectiva era que Barcelona i la vela tradicional fos un llibre que entrés pels ulls, que transmetés les sensacions de la navegació i que els seus lectors es submergeixin en les seves vivències. Tot això, des de Barcelona i cap a Barcelona, és a dir, voltejant el Mediterrani. Es tracta doncs, d’un llibre-revista que mira al mar a través de tota la historia naval de la ciutat comtal.

http://www.barcelonaworldrace.org/ca/actualite/news/detail/la-vela-tradicional-sube-al-escenario-0-5766

divendres, 24 de desembre del 2010

Terra de Mar: Un conte salat per Nadal.

Cliqueu sobre el logotip de Ràdio Palamós per escoltar el programa TERRA DE MAR dedicat especialment als infants. En Joan Salvador, conta-contes, ens descobrirà el perquè l'aigua del mar és tant salada.

Ràdio Palamós, el Museu de la Pesca i La Mar d'Amics en nom de TERRA DE MAR, us desitgem bones festes i un bon any 2011.

dimecres, 22 de desembre del 2010

dijous, 2 de desembre del 2010

Inici votacions IV Concurs Social de Fotografia


Cliqueu sobre el mosaic per veure totes les fotografies participants.

Recordeu que per poder participar en la votació cal ser soci o sòcia de La Mar d'Amics amb una data anterior a l'un d'octubre de 2010.

Normes per la votació

La primera selecció de les millors fotografies es farà per votació dels socis i sòcies a través del correu electrònic ( correu@lamardamics.org ), valorant cadascú amb 10, 8, 6, 4 ,2 punts les cinc millors fotografies (indicant el nombre que apareix al seu peu). Donat que es pressuposa una actuació de bona fe, en cap cas s’admetrà la votació de les fotografies pròpies, anul·lant-se automàticament els punts adjudicats. Actuarà com a notari el secretari de la nostra entitat. El període de votació serà del dia 2 al 15 de desembre a les 20 hores .

Les 10 fotografies amb millor puntuació passaran a la final. En aquesta un jurat format per tres persones de l’àmbit de la fotografia i l’art (de les quals es coneixerà el nom durant la lectura del veredicte) decidirà les tres fotografies guanyadores. Hi haurà premi pel primer classificat, i menció i diploma pel segon i tercer.

El lliurament de premis tindrà lloc durant l’apetitiu amb que tradicionalment La Mar d’Amics dona la benvinguda a l’any nou el dia 1 de gener de 2011 a les 12 del migdia al bell mig de la badia palamosina.