dijous, 29 de gener del 2009

LA CRIDA DEL THÖ-PA-GA: Thalassa

El divendres 30 de gener de 2009 a les 21:30h al canal 33, Thalassa ha dedicat un programa especial de cinquanta minuts al’enfonsament del Thö-Pa-Ga.

Ara el pots veure clicant al següent enllaç:
http://www.tv3.cat/videos/1002009


LA CRIDA DEL THÖ-PA-GA
L’emblemàtic pailebot, amb el que l’equip del programa va recórrer la costacatalana i balear en la celebració de la ruta del XV Aniversari delThalassa, es va enfonsar dramàticament aquest estiu al canal de La Mànega,davant la costa de Bretanya.

Ningú s’imaginava que el Thö-Pa-Ga, exemple viu d’una goleta de càrrega antiga, fet amb la millor arquitectura naval tradicional del Mediterrani, veuria el seu final al xocar contra un contenidor, emblema dels actuals perills per als navegants a causa del desmesurat i molt sovint descontrolat trànsit de mercaderies.

Per a en Gérald Delgado i la Nicole Legler, els seus armadors, la pèrdua del Thö-Pa-Ga els ha commocionat. Ells i la seva tripulació van sobreviure al naufragi, però no van poder fer res per aturar l’enfonsament. Des d’aleshores, les mobilitzacions per recuperar aquest pailebot, insigne del nostre mar, han estat constants.

En aquest reportatge parlarem de les condicions del naufragi i acompanyarem a l’expedició encarregada de comprovar l’estat del Thö-Pa-Ga sota les aigües i les possibilitats que hi ha per recuperar-lo. Malgrat les dificultats encara queda una esperança.
Foto: Quim Bosch. El Thopaga Palamós amb motiu del 15 aniversari del programa Thalassa.