dilluns, 23 de juny del 2008

La Trobada de Banyuls 2008

Amb un clima i unes condicions marítimes d'enveja s'ha dut a terme en la bonica vila de Banyuls la seva Trobada de barques catalanes, com ells en diuen. Prop d'un vintena de grans i, pocs, petits bastiments s'han acostat fins la costa francesa de parla catalana. Han estat dues jornades amb molta navegació, matí i tarda de dissabte i matí de diumenge, que ha permés veure en acció els sardinals de tots colors característics. La Trobada ha comptat amb la presència de tres barques de la Catalunya Sud: Sa Rata del company Emili de l'Escala, la Gheisa de l'amic Antoni de Sitges i la Xerina amb la tripulació de La Mar d'Amics.

En la part gastronòmica cal resaltar el vi de Banyuls, dolç, però que ha acompanyat tots els àpats ben organitzats per l'associació de la "Llevantina" amb la col·laboració d'altres entitats de la vila. El dissabte, a més coincidí amb el Dia Internacional de la Música, cosa que ens permeté de gaudir d'un bon nombre d'actuacions en viu. Banyuls és una bonica i tranquila vila gairebé fronterera, amb un port petit, a redós de garbí que s'obre en petites badies fins el cap de Bear.






divendres, 20 de juny del 2008

S'obre la temporada de Trobades de Vela Llatina i Tradicional


Aquest cap de setmana s’inicia la temporada de Trobades de Vela Llatina a la Costa Catalana.
Demà mateix en trobem dues, la Trobada de Sa Riera i la de Banyuls. El proper cap de setmana, els dies 28 i 29, trobada a Calella de Palafrugell. Els dies 5 i 6 de juliol podem trobar-nos a l’Ametlla de Mar.
Per tant tres caps de setmana curulls d’activitats relacionades amb la navegació tradicional. La Mar d’Amics mirarà de ser present a totes elles.
Acabades aquestes jornades amicals amb d’altres entitats, dues embarcacions “navegaran” per ruta fins a Brest (França) per gaudir de la gran festa marinera entre el 10 i el 17 de juliol.
En tornar el proper dissabte 26 de juliol la cita és a Sant Pol, on puntualment (es broma) es batejarà la seva nova embarcació: el Sant Pau.
Desprès podrem fer uns dies de descans fins el dia 23 d’agost on l’encontre serà a Llançà, tocant a la ratlla de França. Prop d’allà, el següent cap de setmana la flota es trobarà a Cadaqués, el 30 d’agost.
La següent cita serà el divendres 5 de setembre en l’inauguració de l’exposició de Pere de Prada : "El llenguatge de la mar" és una mostra itinerant que recull impressions a alta mar, navegant a bord de la goleta noruega Far Barcelona acabat de restaurar el juny de 2005 a les drassanes del "Consorci El Far". Això serà a la Sala Polivalent del Centre Cultural La Gorga de Palamós a les 19 hores.Aquesta exposició recull també imatges de la participació del Far Barcelona a la regata de grans velers "The Tall Ships' Races Mediterranean 2007".
I per tancar el programa, la Trobada de l’Escala i la seva Festa de la Sal el proper 13 de setembre.
Un estiu ple d’activitats.
Bon vent!