dissabte, 9 d’octubre del 2010

Terra de Mar a Ràdio Palamós

Tots els divendres a les 17,40 h. a Ràdio Palamós (107,5 FM) i a www.radiopalamos.com en directe.

"Terra de Mar" és la conseqüència d’una proposta de Ràdio Palamós a l’associació La Mar d’Amics d’aquesta vila. El programa vol ser una porta oberta a l’informació i el coneixement d’un medi tant pròxim i important pels palamosins i palamosines com és el mar. Vist des de diferents vessants: professional, lleure, esportiu, cultural, patrimonial,... donarà preferència a tot allò que comporta l’adjectiu nàutic. Per una banda la navegació tradicional, les regates, les propostes turístiques, la pesca; i per l’altra costat la música, les rondalles, les festes i jocs tradicionals, les noves tecnologies, la biodiversitat i l’ecologia, tot tindrà cabuda dins el programa.
Terra de Mar” tindrà el sabor salat i sec de la trobada fortuïta a la taverna amb la cervesa o el got de vi i les olives sobre la taula. Una conversa tranquil•la i entenedora per l’oient que el permeti de conèixer i aprendre alguna cosa més sobre la vasta massa d’aigua que envolta el barri vell de Palamós. Un convidat diferent per programa, deu minuts i una cançó o peça musical que ens acosti a la cultura marinera. Des d’un havanera fins a un Chant de marin o a un cantautor , repassant la música marinera d’arreu del món, que triarà cadascun dels convidats i que tancarà cadascuna de les entrevistes. Inclourà també un micro-espai sobre terminologia lingüística “Paraules de mar”, per acostar-nos a aquells mots i expressions, de vegades inintel•ligibles, dels vells mariners, de les parts del vaixell o de l’estat de la mar. Finalment s’inclourà una agenda marítima que inclourà setmanalment les activitats que es desenvolupin a la badia de Palamós i Sant Antoni de Calonge.
Obrirà la temporada el patró i co-armador de la Santa Espina, un sardinal aparellat amb vela llatina que ja compta amb la declaració de Bé d’Interès Patrimonial, en Pere de Prada. Impulsor, precursor i militant de la navegació tradicional. Amb ell es parlarà de la navegació amb vela llatina, els seus orígens moderns i el seu futur més immediat.
"Terra de Mar" serà una bona oportunitat per a obrir la porta i acostar als oients de Ràdio Palamós al medi marí. L’emissió també podrà ser seguida en directe a través de http://www.radiopalamos.com/.
D’altra banda "Terra de Mar" és present en la xarxa Facebook per poder continuar les converses que s’inicien a la ràdio amb aportacions de totes aquelles altres persones interessades en el tema. Finalment, els programes podran escoltar-se posteriorment en els enllaços que es podran trobar tant a la web de l’emissora com a Facebook o a http://www.lamardamics.org/.