dilluns, 4 d’octubre del 2010

Passió per la tradició nàutica.


Quan el company Toni Clapès em fa arribar aquestes imatges dono per sentat que és imprescindible fer-les públiques en el nostre noticiari.
Ja en d'altres informacions s'ha parlat de la passió dels holandesos per la navegació. Aquí en tenim una mostra exquisida. No per la quantitat de grans velers participants, recordem que les imatges i la concentració és al nord d'Europa, sinó per la massa de públic que hi assiteix tant per terra com per mar. La concentració de vaixells de tota mena en un espai confinat com són els canals i el port d'Amsterdam pot recordar, de lluny, les cantades d'havaneres de Calella de Palafrugell. Però ni al Fòrum 2004 , ni durant la Tall Ships Race 2007, ni la Barcelona Wordl Race han estat capaços de congregar aquesta munió de persones a l'entorn de la nàutica.

Només cal felicitar l'organització d'events d'aquesta mena, que acosten la navegació tradicional al públic en general. I esperar la propera edició per no perdre-se-la.

2 comentaris:

Joan ha dit...

Haurem de fer-nos amb els serveis dels organitzadors d'aquest event per revifar la vela llatina al mediterrani

escenavegant ha dit...

I dispossar del mitjans econòmics per fer-ho. Podem provam amb les loteries mil·lionàries, donat que difícilment ho aconseguirem de les administracions. Conseqüentment, de moment ens quedem amb la possibilitat de participar en les manifestacions que fan els països propers, lligar-nos el pitet al coll i deixar caure la baba lliurament i sense complexos.
Salut!