dilluns, 21 de desembre del 2009

Veredicte del III Concurs Social de Fotografia









Per tercer cop i amb un caràcter anual, La Mar d’Amics va fer públic el veredicte del jurat del III Concurs Social de Fotografia. S’hi presentaren fins un total de 40 instantànies de procedència i temàtica variada. Tot i el predomini absolut d’imatges de l’activitat “100 anys navegant per la Costa Brava”, també s’hi pogueren veure una bona col•lecció d’imatges de navegació fluvial tant del riu Nil, com del més proper Canal du Midi francès. Veles, vergues, pals, bucs i horitzons marins que han estat capaços de captar l’atenció del fotògraf, i que aquest ha volgut immortalitzar per més tard rememorar, reviure, ensenyar o senzillament, pel senzill plaer de petjar el disparador. Les fotografies han estat en la immensa majoria digitals, però encara ha arribat una col•lecció l’origen de la qual era la diapositiva.



El jurat format per tres membres del Cine Club Bahia de Palamós, ha debatut sobre còpies en paper. Se’ls hi ha presentat les deu millors classificades -de fet onze, per un empat en la desena posició -, de les quals han escollit les tres millors. Decisió difícil donat el material. S’ha premiat bàsicament la composició, la tècnica i la llum. Una pista potser pels participants de la propera edició! Ah! I el premi a partir d’enguany és ben substànciós: un sopar per a dues persones en un restaurant palamosí (enguany el Restaurant Maria de Cadaquès).



El veredicte ha estat el següent: 1r premi per Mireia Canalda, per una posta de sol des de la proa d’un bergantí. 2n i 3r premi per Marta Prevosti per dues càlides imatges d’embarcacions sobre el riu Nil.



D’aquí a uns mesos -desprès de l’estiu- serà convocat el quart concurs. Recordeu que cal ser soci o sòcia de La Mar d’Amics. Una bona aposta. JSG