dilluns, 17 de gener del 2011

Trobada informal d'hivern a Cala Estreta

El proper diumenge, 23 de gener, s'ha convocat una trobada informal a la Barraca de Cala Estreta. A la idea original del grup de Facebook "Slow Sailing", la nostra entitat s'hi ha sumat.

S'ha demanat, ara cal fer-ho, a l'Ajuntament palamosí la clau de la barraca. La idea és dinar plegats. Tot depenent de la meteorologia la idea original és anar-hi per mar, fondejar o varar les barques a la platja i gaudir de les conegudes "minves de gener", que solen anar acompanyades de temps molt estable.

Si voleu venir penseu a dur el vostre menjar i beguda. Un cop allà el podrem compartir.

Animeu-vos! Navegar a l'hivern és una experiència molt diferent!

Per si no sabeu arribar: 41º51'55.43N 3º10'22.47E

La Mar d'Amics al Facebook.

Els socis i sòcies ja disposen d'un fòrum on comentar, explicar, enviar fotografies. Es tracta d'un grup tancat reservat exclusivement als associats. Per entrar-hi cal enviar una sol·licitud. Animeu-vos! Aquesta ha d'esdevenir una forma directa de contacte i coneixement de què volem fer, que fem i en què somniem.

Per accedir-hi cliqueu sobre FACEBOOK

diumenge, 9 de gener del 2011

S.O.S. de l’Elvira.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols signava el setembre de 2008 el conveni de cessió de la barca d’encerclament “ELVIRA” (1942) que havia recuperat l’Associació per la difusió de la navegació tradicional i la recuperació del patrimoni marítim – La Mar d’Amics de Palamós. Aquesta barca ha estat amarrada durant mesos al costat de la grua del port guixolenc sense continuar-se, per part de l’administració local, els treballs necessaris pel seu manteniment i finalització de la seva restauració. Finalment, s’enfonsà. Ara es troba “aparcada” en el solar habilitat entre la Carretera de Sant Pol i la de Palamós. El següent article, en una personificació del vaixell, ens explica el seu estat.



 
 S.O.S de l'Elvira.



L'Elvira actualment (2011) i en el moment de la seva avarada (2008)
desprès dels treballs de recuperació fets per La Mar d'Amics
 
Em dic Elvira i sóc una barca de fusta de pesca d’encerclament de l’any 1942. Fa uns dies que ja no suro. Vaig ofegar-me a les tranquil•les aigües del port de Sant Feliu de Guíxols sense que ningú en tingués cura. Ara, desprès d’estrènyer-me amb unes cintes al voltant del meu malmès buc, m’han deixat en terra. Sento dir que m’han “aparcat” en un solar. Tinc el folre de fusta molt espatllat i algun forat. A la meva popa hi tinc una companya que no passa el mateix fred que jo. Ella roman tapada amb una lona i té un rètol que explica que l’estan restaurant. Estic molt trista. Recordo aquells dies que la gent de La Mar d’Amics de Palamós es trobaven per treballar en mi. Foren mesos d’esforç i treball comú. Repararen totes les meves juntes, canviaren trossos de fusta fets malbé, construïren un pont nou, i em pintaren d’uns colors vius i alegres, que ara, dos anys més tard només conserven un somriure d’aquelles riallades.


Les circumstàncies feren que l’ Associació La Mar d’Amics em donessin a l’Ajuntament de Sant Feliu per acabar la meva recuperació i esdevenir un vaixell cultural. Tots aquells projectes de passejar infants, d’explicar com havia treballat pescant durant tants anys, de mostrar aquesta meravella de litoral que tant bé conec, de participar en festes i trobades semblen haver-se esvaït. Tant de bo encara romangués en mans d’aquells que tant m’estimaven. M’he estat dos anys amarrat en diferents ports, mentre les meves fustes s’assecaven, rebia cops d’altres vaixells que tenien la sort de navegar. Dos anys sense que ningú em poses les mans a sobre per acaronar-me, per somniar en futures singladures, mirar-me l’oli o posar en marxa el meu cor d’acer i fer girar la meva gran hèlix.

En lloc de dur-me a la drassana, a l’escar m’han “amarrat” en un aparcament de cotxes. Jo encara tinc ganes de tornar en mar. la meva situació és desesperada, per això un faig arribar aquest S.O.S.

L’Elvira de Palamós. 1942.

dissabte, 1 de gener del 2011

Veredicte jurat 4t Concurs social de fotografia + Calendari La Mar d'amics 2011.




1r premi - Josep Aymerich
 
 El jurat del 4t Concurs social de fotografia presidit pel fotòrgraf basc Xabier Armendariz ha triat com a vencedora la fotografia número 6, d'en Josep Aymerich, com a guanyadora d'aquest. En destaca la seva composició i exposicions adquades, en un moment amb una llum complexa, que és capaç d'oferir tots els detalls de la barca i de les seves veles. Oferint globalment una plàstica molt correcte.



2n premi - Jordi Sanz
 
Com a segona classificada la fotografia número 2, d'en Jordi Sanz, que tot i ser un tema recorrent com és el capvespre ofereix una bona combinació entre el vaixell, les persones i les gavines en primer pla.



3r premi - Xavier Corredor
 
I en tercer lloc la fotografia número 25, d'en Xavier Corredor, per la seva aposta senzilla i arriscada que funciona perfectament per la seva composició i cromatisme.

I aprofitant el primer dia de l'any us fem arribar un petit regal per tothom. Clicant a  qualsevol imatge podreu descarregar-vos i imprimir el CALENDARI 2011 (en format pdf 300dpi) que recull les fotografies premiades en aquesta i en les tres darreres edicions del concurs social de fotografia. O podeu descarregar-vos-el en alta definició a CALENDARI 2011 HD .