dimarts, 27 de maig del 2008

LMA a Palamós, Terra de Mar 2008



Amb amenaça de pluja pels tres dies s’inaugurà el prop passat dissabte 23 de Maig el Festival Mariner de Palamós. Comptà amb la presència del Molt Honorable President de la Generalitat José Montilla, que desprès d’inaugurar l’exposició temporal “Mestres d’Aixa i Calafats” en el Museu de la Pesca, es passejà pels diferents estands que es trobaven muntats en la façana marítima del esmentat Museu. A l’estant de la nostra entitat, desprès de saludar a tots els presents, es mostrà força interessat pel cartell que explicava els treballs de recuperació de l’Elvira. Atent, per uns minuts, a les explicacions del nostre President demanà pels objectius de La Mar d’Amics.
El dissabte fou el dia important de la festa. Les nostres barques tradicionals: Rafael, Pepeta, Farigola, Tranqui i Xerina, foren el màxim exponent, amb la Santa Espina del soci Pere de Prada, de representació de la flota de les nostres coses. Fou una llàstima que manqués tripulació per cobrir correctament totes les dotacions, fet que provocà que alguna d’elles hagués de fer el seu recorregut a motor i amb les veles plegades. Fórem visitats per el pailebot Santa Eulàlia i pel cúter La Flaneuse (ells en deien tartana, de 1903) arribat de Marsella. El dia passà ràpid entre la navegada, el ranxo de senglar que oferí la organització a les tripulacions i participants abord del pailebot, i per la tarda la presentació de “Paraules de Mar”.
L’acte de presentació es desenvolupà a la sala d’audiovisuals del Museu de la Pesca, amb un aforament que va ratllar el ple. L’amic Quim Pla, que havia escrit el pròleg, fou el primer en intervenir desprès de la presentació de la Regidora de Cultura de Palamós. A continuació prengué la paraula en Jordi Bover, representant del Centre de Terminologia de Catalunya (Termcat). Finalment fou el propi autor, Jordi Salvador, qui en una breu intervenció explicà la gènesi del projecte, la importància de la col·laboració amb la Glòria Mauri, i l’agraïment als socis i sòcies que havien cedit les més de tres-centes fotografies que il·lustren el text. En acabar i en el marc de l’estand de la nostra entitat es serví una copa de cava als assistents. Abans de sopar una interessant xerrada sobre la Barcelona World Race a càrrec d’Albert Bargués, tripulant del Educación Sin Fronteras.
Desprès de prendre uns “montaditos” que la organització oferí als participants en diferents locals de la vila, es celebrà l’acte institucional de reconeixement a les barques tradicionals i el repartiment del record de la festa: Litografies de vaixells catalans del S. XIX editades per en Quim Pla, i un exemplar de “Paraules de Mar” cedit per la nostra entitat.Diumenge fou trist. Si la pluja havia respectat la festa els dos dies precedents, aquell dia es revenjà. La important tempesta que queia a primera hora del matí motivà la suspensió de tots els actes previstos. Ara doncs, només quedà esperar la propera edició.

divendres, 9 de maig del 2008

Ajornament de Palamós, Terra de Mar 2008

Degut a les circumstàncies climatològiques – pluja més temporal marítim – previstes per aquest cap de setmana, l’ajuntament de Palamós ha decidit d’ajornar la celebració del festival mariner als dies 23, 24 i 25 de març.
Des de La Mar d’Amics volem fer-nos ressò d’aquesta decisió i aplaudir-la ja que tot i el cost que pugui tenir aquest ajornament, la seva celebració a banda d’incòmode pels participants i visitants per la pluja, podria haver esdevingut perillosa pels mariners a causa del anunciat temporal.
Per tant no resta més que esperar quinze dies per gaudir del Palamós, Terra de Mar.

diumenge, 4 de maig del 2008

La Mar d'Amics a Palamós, Terra de Mar

Com us hem informat els darrers dies, els propers 9, 10 i 11 de maig es celebra
la festa marinera PALAMÓS, TERRA DE MAR 2008.

La participació de la nostra entitat en ella serà la següent:

- Presentació del llibre: “PARAULES DE MAR – Recull terminològic de navegació tradicional", d’en Jordi Salvador i la Glòria Mauri, editat per La Mar d’Amics. El dissabte dia 10 de maig a les 18 hores en el Museu de la Pesca. Ens agradaria poder comptar amb tots vosaltres en aquest esdeveniment i poder brindar plegats en acabar a la carpa per la nostra entitat.

- Exposició de les millors fotografies del 1er Concurs Social de Fotografia 2007.

- Participació amb les nostres embarcacions a la X Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Palamós.

- Espai d’acollida pels navegants amb un mini-bar al interior de la nostra carpa. Volem que sigui un lloc de trobada, tertúlia i amistat per tots els navegants que s’apleguin a la festa.

Us esperem a tots. Omplirem les nostres barques amb aquells que tinguin
ganes de navegar i participar de la festa.

També us agrairem que col•laboreu amb la vostra presència a la carpa i en
les diferents activitats que s’han organitzat.

Fins els proper divendres, dissabte i/o diumenge.

La Junta Directiva de La Mar d’Amics.