dimarts, 28 de desembre del 2010

Barcelona i la vela tradicional

La vela tradicional puja a escena.

La ciutat de Barcelona i el Consorci el Far han mantingut sempre una tradició marinera molt forta, tant en l’àmbit esportiu com en el comercial. El llibre que s’ha presentat aquesta tarda a l’Expo de la Barcelona World Race vol, precisament, fer un homenatge a aquest caràcter mariner que des de sempre ha marcat la capital catalana.

Barcelona i la vela tradicional és el títol d’aquest àlbum essencialment visual, amb moltes fotografies que mostren des de dins els vaixells del Consorci i els seus viatges. És un llibre adreçat a tots els amants del mar però també de l’història, ja que mostra l’entorn que des de sempre ha acompanyat la vela. Joan Domènech, Mario Zucchitelo i Agustí Blanc són els autors del llibre, il·lustrat amb les fotografies de Pere de Prada. Aquesta tarda, a l’escenari de l’Expo l’han presentat juntament amb Ramón Nicolau, president del Consorci El Far i també impulsor de la publicació, i Marta Pole de l’editorial Triangle Postals.

La intenció col·lectiva era que Barcelona i la vela tradicional fos un llibre que entrés pels ulls, que transmetés les sensacions de la navegació i que els seus lectors es submergeixin en les seves vivències. Tot això, des de Barcelona i cap a Barcelona, és a dir, voltejant el Mediterrani. Es tracta doncs, d’un llibre-revista que mira al mar a través de tota la historia naval de la ciutat comtal.

http://www.barcelonaworldrace.org/ca/actualite/news/detail/la-vela-tradicional-sube-al-escenario-0-5766