diumenge, 26 de setembre del 2010

Bona feina



Desprès d’una nit de llamps i trons l’albada presentà un cel net de núvols que permeté la celebració de la I Fira Social de Bescanvi Nàutic al Varador de La Mar d’Amics del Port de Palamós. Sota un sol justicier que semblava voler eixugar tot rastre de les desenes de litres d’aigua caiguts la nit anterior, la desena de persones que participaren en aquesta activitat gaudiren d’un bon esmorzar calent, un pa amb tomata, traguinyol del porró i un cafetó. Tot plegat abans d’iniciar literalment les activitats “mercantils” de bescanvi.


Sobre les barques s’hi pogueren trobar des d’armilles salvavides, un botaló, un rellotge de sobretaula amb decoració nàutica, llibres i revistes, caps i ruixons, un ternal elèctric, un munt de veles usades, elements tècnics per a motors, plànols de maquetes, etc... Val a dir que molt bona part de l’oferta senzillament canvià de mans en una oferta i demanda, no sempre equànime, però sí voluntariosa.


Ha estat una primera edició. Un “vide greniers” que diuen els francesos que serveix de vincle d’unió entre els socis i sòcies d’una entitat, que ens ha permès de retrobar-nos desprès de l’estació estival i que demostra que, tot i l’oblit actual, hi ha altres formes d’economia.
Fotografia Toni Clapès.