dimecres, 28 de gener del 2009

Museu de la Marina de Vilassar de Mar

Càlida rebuda en una altra jornada que pasarà a l'història recent del país per la seva meteorologia. Sembla que Eol no va rebre bé el desig de "Bons Vents" amb que alguns de nosaltres acompanyem les comunicacions de felicitat nadalenca.

No tant aliens com podia semblar-ho, un company hagué de marxar a treballar urgentment quan ja erem dins del Museu a causa de la alerta, ens arraulirem al petit museu del Maresme.

Una visita ben comentada on descobrirem el passat mariner i pescador d'aquella vila. Un passat marcat pel comerç marítim. De tot plegat s'hi pot veure una interessant col·lecció d'objectes en una instal·lació encara provisional per les obres de que ha estat objecte l'edifici. La part més interessant és potser la de mobiliari i aparells cedits pels familiars dels antics capitans de pailebots, bergantins i d'altres vaixells de major port que fills d'aquella vila han volgut rendre'ls-hi homenatge. Sextants, bitàcoles, taules de cartes, banderes, uniformes conformen un fons digne d'estudi i d'admiració.

A la part baixa de "La Sènia del Rellotge" -casa modernista on està ubicat el Museu- la sòcia Marta Prevosti ens explicà la importància de la necròpolis romana trobada en aquell municipi al costat de la Via Augusta.

Abans de marxar com a petita compensació per la privisionalitat, ens permeteren ficar el nas dins uns dels espais "sagrats" dels espais museïstics: el magatzem.

Per arrodonir la cultura tots plegats fèrem cap a la Rectoria de la ermita de la Mare de Déu de la Cisa, on en un menjador ens trobàrem envoltats de Picasso, Dali, Mirò i Tàpies (no és broma), gaudirem de una de les millors formes culturals del nostre país: la cuina. JSG
Foto: EnRicard Canalda visitant el magatzem del Museu de la Marina. JSG