diumenge, 28 de desembre del 2008

Desprès del temporal.

En el següent enllaç:




hi trobareu el reportatge fotogràfic que ha fet la Glòria Mauri dels treballs de neteja del Varador de La Mar d'Amics. El temporal de Sant Esteve ens ha tocat de ple. Tot i les imatges impactants i els desperfectes que han patit totes i cadascuna de les barques podem fer una valoració general més optimista que fa vint-i -quatre hores.

Tres de les barques, la Lot, Sa Lluça i la Joma, han patit desperfectes que tot i precisar de treballs de calafat podran ser resolts.

Potser la més perjudicada ha estat la barca que la nostra entitat havia decidit de restaurar dins l'activitat periòdica de "Recuperem Patrimoni!": la Tempesta. En el seu interior encara hi havia la nova cinta, que estava fixada amb sarjants, i el nou banc. Però a primer cop d'ull té la quilla trencada i tota l'amura d'estribord aixafada. A l'amic Pere Garrosset se'l veia "tocat" i a la resta d'associats que havien treballat en un moment o d'altra en la barca, tristos.

L'altra barca que ha patit de valent ha estat la Falipana d'en Xavi Ros. L'aigua la va fer saltar el mur perimetral del varador i el seu folre i quadernes s'han trencat per diferents indrets. Ara descansa al Club Nàutic Costa Brava a l'espera que el nostre soci Xavi Tur la retorni al nostre varador.

Des d'aquesta plana cal agraïr la capacitat de mobilització dels socis i sòcies de la nostra entitat que han estat capaços de sacrificar un diumenge al matí treballant colze amb colze en una tasca bruta i desagradable. Tot i la feina que encara resta per fer les barques descansen correctament i bona part de la desfeta ha quedat recollida. Ara el varador no té tanca metàl·lica, però nosaltres hem marxat tancant la porta. Com cal!
Fotografia de Gabi Juanes de com ha quedat el Varador al final de la feina del matí de diumenge 28 de desembre de 2008, podeu contrastar-la amb la de l'article "Drama al Varador".