dimarts, 17 de febrer del 2009

Ajornament per Carnaval de la Tertúlia Marinera

La Mar d’Amics ha ajornat la Tertúlia Marinera prevista per aquest dissabte fins el següent, el dia 28 de febrer de 2009, degut a la coincidència en data i hora amb la Rua de Carnaval de Palamós i als problemes de mobilitat que aquesta ocasionarà. Et faig arribar el cartell amb la data corregida i la nota de premsa que tenia prevista per avui.

TERTÚLIA MARINERA: “A Tot Drap, l’experiència de la recuperació patrimonial marítima a Sant Pol de Mar".
Dia: Dissabte, 28 de febrer de 2008 a les 17 hores.
Lloc: Casa del Mar, Plaça de la Catifa, 3. Palamós.

L’associació A Tot Drap de Sant Pol de Mar es va formar arrel de la recuperació i restauració de la “Tortuga”, un llagut de l'any 1944. Això va encoratjar d'altres persones a fer el mateix amb altres barques: Massagran, Dulors, Amparo, Xavi, Montserrat, ... També ha estat promotora de la recuperació i manteniment de la Caseta del Motor de la platja d'aquella vila. Un equipament amb setanta cinc anys d'història, que ha arribat actiu fins els nostres dies.

Des de l’any passat l’entitat és armadora del Sant Pau, un sardinal de nova factura, que serveix i ha de permetre que noves persones s’introdueixin en l’apassionant món de la navegació tradicional.

Pel mateix motiu i per evitar l'acumulació d'activitats en la mateixajornada sospenem la Visita Cultural al Museu de El Masnou prevista peraquella data.

divendres, 13 de febrer del 2009

Voluntàries i voluntaris per Setmana Santa

La Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i La Mar d’Amics estan ultimant els detalls de la organització d’una Ruta Marítima del dia 9 al 12 d’abril de 2009, Setmana Santa, amb motiu del Centenari de la Costa Brava

“100 anys navegant per la Costa Brava” reunirà la flota tradicional catalana per celebrar plegats aquesta efemèride. Durant tres dies els vaixells navegaran per les aigües de la Costa Brava centre, prop de la costa, amb l’objectiu de mostrar que encara avui, a inicis del S XXI, es conserva un estol d’embarcacions capaces de desplaçar-se amb els aparells, les tècniques i coneixements nàutics centenaris, anteriors al “bateig” del litoral gironí.

Aquells que heu participat d'altres cops en l'organització d'activitats sou coneixedors de la feina que tot plegat significa abans i sobretot durant la celebració de l'esdeveniment. Fins ara algunes persones molt vinculades amb l’associació palamosina ja han expressat la seva voluntat de col·laborar, cosa que agraïm de tot cor, però encara cal un bon grapat de voluntaris i voluntàries per a tasques diverses.

Per aquest motiu i per permetre que TOTS puguem gaudir de la festa volem conèixer persones que estiguin disposades a cedir una part del seu temps en funcions tant variades com l'atenció al públic, inscripcions, varat d'embarcacions, muntar i desmuntar taules i cadires, carpa, etc...

Si us engresca la idea, us preguem que escriviu a aquest correu (100anyscostabrava@lamardamics.org ) indicant la vostra disponibilitat: dies, hores, a terra, en mar, etc...

Us esperem a tots per gaudir de les nostres passions: el mar, els vaixells antics i clàssics, i la navegació.

Aviat més notícies!

dimarts, 3 de febrer del 2009

Biblioteca nàutica virtual

Dins www.lamardamics.org i clicant sobre la pestanya Butlletins i Biblioteca accedireu a la pàgina de la Biblioteca. En ella hi trobareu a més de l’històric dels butlletins de l’entitat un apartat amb quatre textos en format pdf que es poden descarregar:

- Elementos de construcción de velas, de Robert Kipping. 1860. Traduït per Pedro Riudavets i Tudury.

- Arquitectura naval. 1856

- Manual de maniobras en los buques. 1909

- Motores Marinos Bosch y Diumengo (s.d.)

Per la seva antiguitat són llibres molt difícils de trobar i consultar lluny de biblioteques especialitzades. Els tres primers els facilità el soci Miquel Melero que els havia comprat feia anys en diferents llibreries de vell, el darrer es tracta d’un catàleg sense datar li van prestar a la Glòria Mauri. La nostra entitat no ha fet més que escanejar-los i “penjar-los” a la xarxa. Creiem que Internet és una bona eina de difusió que permet un accés universal a aquestes obres.

Els podeu consultar lliure i gratuïtament. Si trobeu interessant afegir-ne algun a la vostra biblioteca virtual només els heu de descarregar lliurement.